gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина серед областей-лідерів з офіційного працевлаштування населення

16 січня 2020

На Полтавщині налічується понад 641 тисяча працездатних людей, з них на роботу влаштовано понад 571 тисячу. Це офіційні робітники, студенти, люди в декретній відпустці тощо.

Легалізація найманої праці є одним із пріоритетних напрямів роботи Управління Держпраці у Полтавській області. Як зазначила начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Вікторія Муха, за результатами заходів контролю у 2019 році виявлено 757 осіб, з якими неналежним чином оформлені трудові відносини. Серед них 353 найманих працівників, які працювали  без укладення трудового договору, 249 – працювали на підставі цивільних договорів, які мають ознаки трудового договору та 155 працівників, з якими було укладено трудові договори, але вони були допущені до роботи без повідомлення органів ДФС.

Відтак,  за допуск працівників до роботи без оформлення трудового договору винесено 112 постанов по абз. 2 ч. 2 ст. 265 КЗпП про накладення фінансових санкцій, на суму 54,03 млн гривень.

З початку 2020 року в ході заходів державного контролю управлінцям виявлено 60 працівників, з яких 11 осіб працювали без укладання трудового договору, 48 – працюють за цивільними договорами, що мають ознаки трудового договору та з однією особою було укладено трудовий договір, але допущено до роботи без повідомлення органів ДФС. З початку року на 12 роботодавців накладено штрафних санкцій по ст. 265 КЗпП України на суму 2,5 млн гривень.