gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: триває превентивна робота на об’єктах будівельної галузі області

16 січня 2020

З метою запобігання виробничого травматизму, підвищення рівня обізнаності працівників у питаннях охорони праці та промислової безпеки Управління Держпраці у Чернігівській області продовжує відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу на підприємствах будівельної галузі Чернігівщини.

Цього разу представники Управління відвідали будмайданчик ПП «Авангард Буд-Сервіс» у місті Чернігові, де провели з керівництвом і працівниками підприємства семінар-нараду стосовно організації роботи з питань охорони праці та умов праці.

Рішення про проведення заходу було прийнято після усного звернення суб’єкта господарювання, розташованого поряд з будівельним майданчиком, до посадових осіб Управління щодо можливих порушень під час виконання будівельних робіт.

Спілкуючись з учасниками заходу, посадовці довели вимоги охорони праці та промислової безпеки на об’єктах будівництва, надали роз’яснення загальних положень та заходів безпеки під час спорудження будівель каркасно-монолітним методом із використанням дрібноштучної (системної) опалубки, зокрема, проведення необхідних процедур та заходів для забезпечення належного утримання металевих конструкцій будівель, настилів, ремонтних та перехідних площадок, наявності перильного огородження та організації безпечного виконання робіт на висоті.

Безпосередньо на прикладі баштового крану державні інспектори опрацювали з присутніми основні вимоги безпечної експлуатації вантажопідіймальних баштових кранів на будівельному майданчику під час їх сумісної роботи, проаналізували типові порушення та заходи щодо їх недопущення.

Учасники семінару-наради обговорили також порядок і терміни проведення атестації робочих місць за умовами праці, звернули увагу на наслідки, які можуть виникнути внаслідок її не проведення, на види пільг та компенсацій за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці.

У підсумку заходу посадовці закликали керівний склад ПП «Авангард Буд-Сервіс» посилити контроль за недопущенням порушень нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки під час виконання будівельних робіт, звернули увагу на необхідність забезпечення належного функціонування системи охорони праці на підприємстві.