gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганщина: інспектори ГУ Держпраці провели низку превентивних заходів та взяли участь у тренувальних навчаннях

15 січня 2020

Інспекторським складом відділу державного нагляду в газовому комплексі Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Луганській області проведено ряд превентивних заходів, направлених на поліпшення стану охорони праці та промислової безпеки на спеціалізованих підприємствах газового господарства, а також на підприємствах, що використовують природний газ.

З працівниками аварійно-диспетчерських служб міжрайонних управлінь з експлуатації газового господарства (філії ПАТ «Луганськгаз»), ТОВ «КЛАРІАНТ Україна», ТОВ «ТАУН СЕРВІС» та працівниками фізичних осіб-підприємців були обговорені такі теми, як: «Стан охорони праці на підприємстві. Вимоги Правил безпеки систем газопостачання. Вимоги ДБН В.2.5-20-2018 «Газопостачання», «Вимоги безпечної експлуатації систем газопостачання», «Використання газу на виробництві та у побуті», «Дотримання вимог Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з охорони праці на підприємстві» тощо.

Також нещодавно за участі представників ГУ Держпраці у Луганській області, Міарківського міжрайонного управління з експлуатації газового господарства, філії ПАТ «Луганськгаз», 23-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Луганській області, Марківського відділу поліції ГУ Нацполіції в Луганській області, було проведено учбово-тренувальні заняття на тему: «Пожежа в житловому будинку, внаслідок витоку газу». На місцевості відпрацьовано вказану аварійну ситуацію в умовах, максимально наближених до реальних з наданням оцінки дій учасників занять.

Активна робота з організації та проведення превентивних заходів, направлених на підтримку у належному стані охорони праці суб’єктів господарювання та попередження виникнення виробничого травматизму триває.