gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Рівному військовослужбовцям роз’яснили вимоги з електробезпеки

15 січня 2020

Семінар з електробезпеки відбувся на базі однієї з військових частин міста Рівне для військовослужбовців Західного регіону України. Навчання провів завідувач сектора нагляду у машинобудуванні, енергетиці, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Рівненській області Олександр Іващук.

Фахівець наголосив на основних вимогах безпеки під час обслуговування електроустановок, організаційних та технічних заходах, що створюють безпечні умови виконання робіт в електроустановках; особливостях електричного струму як чинника небезпеки.

Учасники семінару проаналізували обставини та причини, що призводять до травмування, форми превентивних заходи щодо їх попередження.

Олександр Іващук детально роз’яснив вимоги безпеки під час експлуатації, ремонту та обслуговування автономних електростанцій.

Під час навчального заходу, з метою підвищення рівня знань та навиків,  військовослужбовці, відповідальні за безпечну експлуатацію електроустановок, опрацювали вимоги безпеки при експлуатації електрозахисних засобів захисту.