gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: з працівниками ТДВ «Чорноморець» проведено семінар-навчання щодо вимог безпеки праці та трудового законодавства

13 січня 2020

Державна політика в галузі охорони праці — тема семінару-навчання, який провели фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області з працівниками ТДВ «Чорноморець», розташованого в с. Мар’янівці Овідіопільського району Одеської області. У заході брали участь представники трудового колективу та керівництво підприємства.

Головний державний інспектор Максим Фіцер ознайомив присутніх з основними положеннями реалізації конституційного права працівників щодо охорони їх життя і здоров’я у процесі трудової діяльності, належних, безпечних і здорових умов праці.

Представник Головного управління проінформував учасників семінару-навчання про вимоги Закону України «Про охорону праці», Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», Кодексу законів про працю України тощо.

Було відзначено, що державна політика в галузі охорони праці визначається відповідно до Конституції України Верховною Радою України і спрямована на створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням. Державна політика базується на пріоритеті життя і здоров’я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і нешкідливих умов праці.

Під час заходу фахівець Головного управління звернув увагу працівників підприємства на те, що умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, експлуатація машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам законодавства з охорони праці.