gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині тривають інформаційні заходи щодо попередження виробничого травматизму та дотримання вимог з охорони праці

11 січня 2020

З початку 2020 року Управління Держпраці у Миколаївській області розпочало активну діяльність направлену на попередження виникненню порушень вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки.

«Попередження порушень у сфері охорони праці є запорукою збереження життя та здоров’я працівників, недопущення аварій та нещасних випадків», – наголошує начальник Управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Козловський.

Превентивна діяльність – це напрям роботи, який допомагає  підприємцям  адаптуватися до вимог чинного законодавства з питань охорони праці, зменшує  ризик негативної дії виробничих факторів господарської діяльності на всіх залучених учасників. Головний  аспект зазначеної роботи полягає у формуванні позиції людини, яка конкретизується культурою цінностей, само актуалізацією, свідомим вибором моделей  реагування на виробничі ризики.

Посадовими особами структурних підрозділів Управління розроблені тематичні плани для проведення семінарів, лекцій, бесід з суб’єктами господарювання та їх трудовими колективами. Актуальність запланованих тем ґрунтується на даних  аналізу порушень, виявлених під час заходів контролю, та причин виробничого  травматизму працівників.

За результатами щоденної превентивної роботи очікується досягнення сталої відповідальної поведінки з боку роботодавців за безпеку працівників, з боку працівників – за дотримання вимог інструкцій з охорони праці та  безпечних методів роботи.