gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: у ЖК «Піонерський квартал» і ЖК «Софія» виявлено 17 неоформлених працівників

20 грудня 2019

Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових ГУ Держпраці у Київській області провели інспекційні відвідування суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території ЖК «Піонерський квартал» та ЖК «Софія». Підстава для перевірки: рішення керівника органу контролю за зверненнями громадян щодо наявності у суб’єктів господарювання неоформлених трудових відносин. Під час інспекційного відвідування в ЖК «Піонерський квартал» в ПП «Гран» виявлено 2 неоформлених працівників, у ФОП П. – 1 неоформленого працівника, загалом – 3 неоформлених працівника, а також в ЖК «Софія» у ФОП Т. виявлено 3 неоформлених працівників, у ФОП Л. – 8 неоформлених працівників, у ФОП П. – 3 неоформлених працівників. Загалом 14 випадків неоформлення трудових відносин.

Представниками ГУ Держпраці у Київській області складено акти, вручено приписи. Частину порушень суб’єкти господарювання усунули в ході інспекційного відвідування.

Окрім цього, ГУ Держпраці у Київській області прийнято рішення про накладення штрафних санкцій на суб’єкти господарювання ЖК «Піонерський квартал»: на ПП «Гран» у розмірі 250 380 грн, на ФОП П. у розмірі 125 190 грн (загалом 375 570 грн) та суб’єкти господарювання ЖК «Софія»: ФОП Т. у розмірі 375 570 грн, на ФОП Л. у розмірі 1 мільйон 1 тисячу 520 грн, на ФОП П. у розмірі 375 570 грн (загалом 1 мільйон 752 тисячі 660 гривень) за порушення законодавства про працю в частині неоформлення трудових відносин.