gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині тривають превентивні заходи за наслідками нещасного випадку зі смертельним наслідком в ДП «Новосанжарське лісове господарство»

19 грудня 2019

Управління Держпраці у Полтавській області працює над недопущенням нещасних випадків, подібних до того, який стався 20 серпня на Державному підприємстві «Новосанжарське лісове господарство». За висновками роботи спеціальної комісії основними причинами, що призвели до тієї трагедії стали: невиконання вимог інструкцій з охорони праці та невиконання посадових обов’язків працівниками. Інспектори полтавського Управління, враховуючи зазначене, посилили проведення превентивних заходів щодо  попередження  випадків виробничого травматизму під час проведення лісосічних робіт.

Оскільки ефективно зарекомендували себе особисті зустрічі інспекторів відділу нагляду в АПК та СКС з працівниками лісових господарств області, то днями наглядовці зустрілись із колективом Державного підприємства «Миргородське лісове господарство». Головний державний інспектор відділу Віталій Богун провів робочу зустріч з керівництвом та працівниками господарства.

Інспектор наголосив на виконанні чинного законодавства з охорони праці, постійному контролі за станом охорони праці відповідальних осіб підприємства та особистій обережності кожного працівникам лісового господарства.

Крім того, інспектор надав відповіді на усі запитання працівників та звернув їхню увагу на виконання вимог Карти технологічного процесу розроблення лісосік й на проведення інструктажу з охорони праці перед початком виконання робіт.