gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: про усунення причин настання нещасних випадків йшлося на зустрічі з працівниками ТОВ «Агростройсервіс»

19 грудня 2019

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Анатолій Яременко провів семінар-нараду з працівниками Товариства з обмеженою відповідальністю «Агростройсервіс».

Фахівець Управління порушив питання належного виконання робіт підвищеної небезпеки, утримання суб’єктом господарювання у безпечному технічному стані обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються.

Як підкреслив головний державний інспектор Управління, серед основних причин настання нещасних випадків є невиконання посадовими особами обов’язків щодо створення безпечних умов праці працівникам, невиконання працівниками вимог інструкцій з охорони праці, невикористання засобів індивідуального захисту працівниками під час виконання робіт, безвідповідальне ставлення працівників до власної безпеки на робочому місці тощо.

Анатолій Яременко наголосив на обов’язковому виконанні вимог Правил ДБН А 3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві та на виконанні Мінімальних вимог з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках.

«Монтаж, налагодження і демонтаж обладнання мають виконуватися відповідно до вимог правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання. Встановлення кранів повинно виконуватися згідно плану виконання робіт», – зазначив Анатолій Яременко.

Працівники ТОВ «Агростройсервіс» отримали кваліфіковані відповіді на актуальні питання з охорони праці.