gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківщина: з представниками підприємств, що надають послуги у сфері ліфтового господарства відбулась нарада

13 грудня 2019

З представниками підприємств, які надають послуги у сфері ліфтового господарства відбулась нарада на тему «Стан ліфтового господарства в Івано-Франківській області та у місті Івано-Франківськ».

«У області, як і в Україні в цілому, зростає тенденція до створення ОСББ, які беруть на себе функції забезпечення надійної експлуатації ліфтів. Працівники таких об’єднань не в повній мірі володіють знаннями щодо основних вимог безпеки під час експлуатації ліфтів, не завжди виконують свої функції з ремонту машинних приміщень, поверхових площадок тощо. Технічний стан більшості таких ліфтів не може в повній мірі гарантувати їх безпечність та надійність під час експлуатації, адже безпечна експлуатація ліфтів – запорука здоров’я і життя їх користувачів», – наголосив Ігор Росипайло.

У ході наради були висвітлені питання, пов’язані з проведенням технічних оглядів ліфтів, заміни виявлених дефектів, канатів, шківів та інших деталей, які можуть призвести до негативних наслідків під час експлуатації. Одним із найболючіших питань є відсутність проведення реконструкції, модернізації та заміни ліфтів, які відпрацювали свій нормативний термін служби.

За результатами проведеного заходу вирішили і надалі вживати усіх необхідних заходів для забезпечення безпечної та надійної експлуатації ліфтів у житловому фонді міста та області, а також активно проводити роз’яснювальну роботу з керівниками ОСББ та іншими суб’єктами господарювання, які обслуговують та експлуатують ліфти.