gov.ua Державні сайти України
Пошук

Вінниччина: інспекторам праці наголошено на важливості проведення превентивних заходів з метою підвищення рівня правової культури

10 грудня 2019

Заступник начальника Управління Держпраці Сергій Гаєв та завідувач сектору юридичного забезпечення – юрисконсульт Марина Савелова у рамках Всеукраїнського тижня права провели семінар-нараду з інспекторами праці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів.

Присутнім довели план заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права, затверджений наказом начальника Управління. Зокрема, Сергій Гаєв наголосив на важливості проведення превентивних заходів з працівниками підприємств, установ та організацій з питань реалізації та захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури і набуття громадянами необхідного рівня знань.

Тільки обізнаний з вимогами законодавства про працю громадянин може відчувати себе захищеним і, у разі потреби, допомогти іншим.

Для зручності у проведенні навчань, лекцій, бесід інспекторам праці роздали підготовлені сектором юридичного забезпечення інформаційні буклети, у яких стисло і однозначно виписано основні вимоги законодавства про працю та відповідальність за їх порушення.

За порушення трудового законодавства та оплати праці законодавством передбачено п’ять видів відповідальності :

  • дисциплінарна;
  • матеріальна;
  • адміністративна;
  • фінансова;
  • кримінальна.

Такі види відповідальності застосовуються незалежно один від одного.

Інформаційні буклети також розміщено на офіційному вебсайті Управління Держпраці у Вінницькій області: www.vn.dsp.gov.ua (розділ «Всеукраїнський тиждень права» → підрозділ «Інформаційні буклети»).