gov.ua Державні сайти України
Пошук

На «UA: радіо Миколаїв» – про реалізацію права на пільгову пенсію

09 грудня 2019

У ранковому ефірі «UA: радіо Миколаїв» миколаївці та мешканці області дізналися про те, хто має право на  пенсію на пільгових умовах та за яких підстав вона  призначається.

Для обговорення зазначених питань у прямому ефірі радіоведучий Андрій Тюренков запросив начальника відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Миколаївській області Людмилу Радченко.

Радіослухачам розповіли про обов’язок роботодавця щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, важливість внесення записів про роботу у важких та шкідливих умовах праці в трудові книжки, перепони, які зустрічаються під час оформлення пенсії на пільгових умовах.

Оскільки  обговорення реалізація права на пільгову пенсію відбувалося на передодні Міжнародного дня прав людини, увагу слухачів загострили на можливостях поновлення трудових прав. Зокрема, Людмила Радченко повідомила, що громадяни  повинні використовувати надані їм права, зокрема право на звернення до органів влади. Так, у разі, якщо роботодавець не реагує на заяву щодо надання довідок, що підтверджують пільговий характер роботи чи зазначає в ній недостовірну на думку працівника інформацію, громадянин може розраховувати на  допомогу Управління Держпраці у Миколаївській області.

Радіослухачам відзначено, що за порушення реалізації трудового права громадянина передбачена відповідальності. Управління Держпраці у Миколаївській області непорушно стоїть  на захисті трудових прав працівників та прикладає максимум зусиль аби роботодавці виконували свої обов’язки перед працівниками.