gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Одесі відбувся семінар щодо актуальних питання охорони праці в суді

06 грудня 2019

Фахівці ГУ Держпраці в Одеській області взяли участь у семінарі з питань охорони праці у Одеському регіональному відділенні Національної школи суддів України. Темою семінару було: «Актуальні питання охорони праці в суді».

На семінарі також були присутні працівники апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду.

Головний державний інспектор Головного управління Світлана Карманова ознайомила присутніх з актуальними питаннями Закону України «Про охорону праці», Типовими положеннями про службу охорони праці та про необхідність проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

Представник Головного управління також звернула увагу учасників семінару на проведення превентивних заходів задля попередження виробничого травматизму, розповіла про новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

З лекцією щодо прав та обов’язків працівників, норм і гарантій в оплаті праці як мінімальних державних гарантій, видів і порядку надання відпусток тощо виступила заступник начальника відділу з питань трудових відносин управління з питань праці Головного управління Наталія Ляшук.

Фахівці Головного управління відповіли на запитання слухачів семінару.

Під час семінару було проведено анкетування слухачів та вручення сертифікатів Національної школи суддів України.