gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградщина: проведено планову перевірку ПП «Кіровоградська ліфтова компанія»

05 грудня 2019

Посадові особи Управління Держпраці у Кіровоградській області з 20 листопада по 3 грудня 2019 року провели планову перевірку ПП «Кіровоградська ліфтова компанія», яка здійснює діяльність у сфері технічного обслуговування ліфтового господарства, зокрема у житловому секторі м. Кропивницького. Компанія обслуговує 154 ліфти.

Фахівці Управління перевірили службу охорони праці підприємства, виробничі підрозділи, електрогосподарство, виконання робіт з технічного обслуговування та ремонту ліфтів.

За результатами перевірки працівників підприємства поінформовано про типові та найбільш поширені недоліки, які виявляли головні державні інспектори Управління. Проведено детальний аналіз причин їх виникнення, запропоновано найбільш ефективні шляхи усунення та необхідні заходи, які потрібно запровадити з метою недопущення аналогічних порушень у подальшому.

Крім того працівники підприємства та посадові особи Управління обговорили найбільш проблемні аспекти сучасного законодавства та економічної ситуації, які регулюють та впливають на стан ліфтового господарства і якість їх технічного обслуговування.

Також було опрацьовано взаємозв’язок Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів, які затверджено наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду 01.09.2008 № 190 (НПАОП 0.00-1.02-08), Вимог безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками, які затверджено наказом Міністерства соціальної політики України від 28.12.2017 № 2072 (НПАОП 0.00-7.14-17) та Положення про систему технічного обслуговування та ремонту ліфтів в Україні, яке затверджене наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 10.04.2000 № 73.

Посадовці Управління Держпраці у Кіровоградській області підкреслили необхідність виконання покладених обов’язків обслуговуючої організації у повному обсязі, зокрема і після закінчення призначеного терміну експлуатації ліфта.