gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Харкові відбулася колегія ГУ Держпраці у Харківській області

05 грудня 2019

У приміщенні Національного фармацевтичного університету під головуванням начальника ГУ Держпраці Володимира Рожанського  відбулася колегія Головного управління Держпраці у Харківській області.

На заході були присутні заступник Голови Харківської обласної державної адміністрації – Олександр Скакун, представники ГУ ДПС у Харківській області, Управління Служби Безпеки України в Харківській області, Прокуратури, ГУ Національної поліції в Харківській області, ГУ Держпраці у Харківській області та представники понад 80 суб’єктів господарювання, організацій і підприємств області.

На початку  засідання колегії начальник Головного Управління Володимир Рожанський  привітав присутніх та зазначив: «Для Головного управління Держпраці у Харківській області першочерговим завданням є безпечні і здорові умови праці працівників. Тому щодня Головним управлінням Держпраці у Харківській області активно привертається увага підприємців, роботодавців, працівників до проблемних питань безпеки та гігієни праці. Створення безпечних та здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням є основним завданням державної політики в галузі охорони праці. Тому кожного дня ведеться активна превентивна робота з боку фахівців ГУ Держпраці у Харківській області. Адже життя та здоров’я людини – це найвища цінність!».

На засіданні колегії було презентовано: відео-візитку та короткометражний фільм про роботу ГУ Держпраці у Харківській області протягом 2019 року; кліп на пісню, присвячену Службі – «ОХОРОНА ПРАЦІ – ГАРАНТІЯ ЖИТТЯ!», а також: інформаційний довідник для практичного користування на підприємствах «ОХОРОНА ПРАЦІ ТА ПРОМИСЛОВА БЕЗПЕКА», у якому викладені основні законодавчі й нормативні положення, що регламентують організацію та діяльність з питань охорони праці на підприємствах, установах, закладах; книга-збірник статей «КЕРУВАННЯ РИЗИКАМИ В СИСТЕМАХ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНОЮ ПРАЦІ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА», що систематизує знання з питань ризикоорієнтованого підходу до управління охороною праці на підприємствах; навчальний посібник «СОЦІАЛЬНА ТА ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ДІЯЛЬНОСТІ» для здобувачів вищої освіти.

У робочій частини колегії були розглянуті такі питання: про підсумки роботи управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки за січень-жовтень 2019 року; про стан охорони праці та промислової безпеки на підприємствах гірничорудної та нерудної промисловості; про стан роботи територіальних органів Головного управління Держпраці у Харківській області у сфері здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю; про стан організації правової допомоги та позовної роботи в системі Держпраці за січень – жовтень 2019 року.

https://www.youtube.com/watch?v=qLTTOs6S-_g&t=2s