gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Черкащині триває роз’яснювальна робота з роботодавцями, які працевлаштували неповнолітніх осіб

28 листопада 2019

Інспектор праці Управління Держпраці у Черкаській області Любов Корякіна надала консультації з питань трудового законодавства працівникам ТОВ «Коріс «АМ», що здійснює діяльність у сфері лісопильного та стругального виробництва. Особливу увагу приділено основним гарантіям при працевлаштуванні неповнолітніх осіб.

Керівництву товариства повідомлено, що законодавством заборонено залучати неповнолітніх працівників до нічних, надурочних робіт та робіт у вихідні дні. Працю неповнолітніх осіб не можна застосовувати на важких роботах та на роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах.

«У Конституції України зазначено, що використання праці неповнолітніх на небезпечних для їх здоров’я роботах забороняється, а експлуатація дитини переслідується законом. Недопустимо залучати неповнолітніх осіб до підіймання та переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми», – наголосила Любов Корякіна на зустрічі з працівниками товариства.

Фахівець Управління Держпраці у Черкаській області підкреслила, що з неповнолітніми працівниками трудові договори обов’язково укладаються в письмовій формі.

Інформація до відома

Черкаський обласний центр зайнятості у межах співпраці з Управлінням Держпраці у Черкаській області надає інформацію щодо працевлаштування осіб, які не досягли 18-річного віку. Із суб’єктами господарювання, у яких використовується праця неповнолітніх, фахівці Управління проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу, надають консультації з питань додержання законодавства про працю при використанні праці неповнолітніх осіб.