gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганська область: інспектором ГУ Держпраці проведено нараду щодо оптимізації збору та використання даних з охорони праці

26 листопада 2019

Головним державним інспектором відділу державного нагляду в АПК, СКС на транспорті і у зв’язку Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Луганській області було проведено нараду на тему: «Оптимізація збору та використання даних з охорони праці» для керівництва та працівників Новоайдарської районної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі – Лабораторія).

Метою заходу було обговорення актуальних питань стану охорони праці у зазначеній організації з метою підготовки до роботи в зимовий періоду та попередження зростання травматизму. На нараді були заслухані і розглянуті наступні питання:

  1. Інформація, щодо основних вимог безпеки в галузі:
  • проведення навчання з працівниками зайнятих на роботах підвищеної небезпеки;
  • проходження працівниками медичних оглядів та їх періодичність;
  • забезпечення працівників засобами індивідуального захисту;
  • вимоги безпеки та охорони праці при роботі з автоклавами;
  • вимоги безпеки та охорони праці з електробезпеки.
  1. Аналіз стану промислової безпеки в галузі на підприємствах району та Луганської області.

Наприкінці наради інспектор ГУ Держпраці у Луганській області відповів на додаткові питання присутніх та надав низку консультацій. Директору Лабораторії були надані роз’яснення щодо проведення навчання з працівниками зайнятих на безпечних роботах та проведення інструктажів з охорони праці. Працівникам лабораторії було надано консультації з безпечного користування автоклавами.

За результатом проведення наради її учасники постановили:

  1. Отримані на нараді відомості застосовувати в подальшій роботі при створенні умов праці у лабораторії, відповідно до нормативно – правових актів.
  2. Посилити контроль з боку керівництва лабораторії за безпечним виконанням робіт і дотриманню трудової і виробничої дисципліни працівниками.