gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Рівненщині відбувся вебінар щодо правильного оформлення працівників та безпечної експлуатації котлів

26 листопада 2019

Безпеці опалювального сезону присвятили черговий вебінар в рамках просвітницького проєкту фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Слухачам розповіли про оформлення працівників та вимоги безпеки.

Завідувач сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління Маргарита Захарчук роз’яснила: укладення трудового договору на опалювальний сезон; що таке строковий трудовий договір; особливості оформлення трудових відносин з працівником, який виконує роботи з підвищеною небезпекою; мінімальні гарантії працівникам-сезонникам (лікарняний, відпустка, оплата нічних, святкових, доплата за шкідливі умови праці).

Про вимоги безпеки під час експлуатації котлів та тепломеханічного обладнання розповів начальник відділу нагляду у будівництві та котлонагляді Управління Іван Онищук. Фахівець детально роз’яснив питання:

  • стан безпеки під час експлуатації котлів та технологічного обладнання, характерні зміни за останні роки. Новоприйняті НПАОП (вимоги дозвільної системи, Порядок розслідування нещасних випадків, аварій та аварійних ситуацій);
  • вимоги щодо монтажу (демонтажу), ремонту та модифікації котлів;
  • вимоги до котлів закордонного виробництва;
  • вимоги до приміщень, де встановлюються котли;
  • водно-хімічний режим котлів;
  • організація безпечної експлуатації;
  • технічний огляд, введення котлів в експлуатацію та облік котлів

Просвітницький онлайн-проєкт створено у партнерстві з Комунальним закладом «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради. Вебінар відбувся на базі навчально-тренінгового центру Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Посилання на вебінар: оформлення працівників

https://www.youtube.com/watch?v=v7CsKX3YEas

 Вимоги безпеки під час експлуатації котлів

https://www.youtube.com/watch?v=qmSDTrJ9_zw&feature=youtu.be