gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині триває робота над складанням планів розвитку гірничих робіт на 2020 рік

25 листопада 2019

В Управлінні Держпраці у Полтавській області за участі першого заступника начальника Управління та спеціалістів відділу гірничого нагляду відбулась нарада з фахівцями ГПУ «Полтавагазвидобування».

На зустрічі з представниками підприємства, яке є найбільшим на території Полтавської області суб’єктом господарювання, що здійснює видобуток корисних копалин, маючи 39 спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними надрами області, працювали над складанням планів розвитку гірничих робіт.

Спеціалісти відділу гірничого нагляду Управління нагадали присутнім, що діяльність нафтогазовидобувних підприємств у частині надрокористування регулюється положеннями КУ «Про надра»,  у ст. 51 якого вказано, що розробка родовищ твердих, рідких і газоподібних корисних копалин провадяться згідно з затвердженими проєктами та планами робіт, правилами технічної експлуатації та охорони надр.

Роз’яснили і те, що, не залежно від форми власності, суб’єкти господарювання, які здійснюють видобуток корисних копалин на підставі спеціальних дозволів на користування надрами, повинні складати річні плани розвитку гірничих робіт відповідно до затверджених проєктів розробки родовищ, законодавчих та нормативно-правових вимог з охорони надр, промислової безпеки, охорони праці та охорони навколишнього природного середовища. Та, відповідно до ст.51 КУ «Про надра» зобов’язані погоджувати їх з центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сферах промислової безпеки, охорони праці та здійснення державного гірничого нагляду на території Полтавської області – Управлінням Держпраці в Полтавській області.

Представникам підприємства була надана консультативна допомога щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони надр, промислової безпеки, охорони праці під час складання планів розвитку гірничих робіт для ГПУ «Полтавагазвидобування» на 2020 рік.