gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганська область: фахівці ГУ Держпраці взяли участь у семінарі щодо працевлаштування осіб з інвалідністю

20 листопада 2019

Фахівці відділу державного нагляду додержання законодавства соціального страхування Управління з питань праці ГУ Держпраці у Луганській області взяли участь у інформаційному семінарі з питань організації працевлаштування осіб з інвалідністю, який відбувся в Рубіжанському міському центрі зайнятості.

Під час заходу, на якому були присутні представники ГУ Пенсійного фонду України у Луганській області та роботодавці м. Рубіжного, фахівцями ГУ Держпраці було надано вичерпні відповіді на питання учасників семінару щодо особливостей працевлаштування осіб з інвалідністю, а також акцентовано увагу присутніх на тому, що чинне законодавство покладає на роботодавців обов`язок щодо працевлаштування осіб з інвалідністю.

Так, згідно із Законом України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», держава гарантує їм рівні з усіма іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сфері життя суспільства та створює для осіб з інвалідністю необхідні умови, які дають можливість вести повноцінний спосіб життя згідно з їх індивідуальними здібностями та інтересами.