gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Рівненщині обговорено стан охорони праці на підприємствах лісової галузі

19 листопада 2019

Про стан охорони праці на підприємствах лісової галузі Рівненської області йшлося на спеціалізованій нараді, яка відбулася в обласному управлінні лісового та мисливського господарства за участі інженерів з охорони праці держлісгоспів, начальника відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Володимира Ситника та начальника відділу інспекційної діяльності та розслідування нещасних випадків Управління Держпраці в області Оксани Тимкіної.

“З початку року в лісовому господарстві області зафіксовано 5 нещасних випадків, у 4 з яких не можливо було вплинути на стан охорони праці, – наголосив Володимир Ситник, – в одному випадку відбулося організаційне порушення технологічного процесу”.

Він також повідомив, що з початку року в області відбулося 7 перевірок в лісовій галузі, зокрема перевірявся стан охорони праці в ДП «Остківський лісгосп» та ДП «Рокитнівський лісгосп». Фахівці Держпраці в області відзначили високий рівень реалізації заходів з охорони праці в ДП «Костопільський лісгосп» та ДП «Сарненський лісгосп».

Про зміни в розслідуванні та обліку нещасних випадків, які набули чинності з 01.07.19р., розповіла учасникам наради начальник відділу інспекційної діяльності та розслідування нещасних випадків Управління Держпраці в області Оксана Тимкіна.

Заступник начальника відділу охорони та захисту лісу Рівненського ОУЛМГ  Володимир Касянчук проаналізував стан виробничого травматизму на підвідомчих підприємства лісового господарства області.

Питання охорони праці – на постійному контролі в керівництва Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. У лісогосподарських підприємствах здійснюються заходи щодо запобігання виробничому травматизму, покращенню стану охорони праці, культури виробництва.