gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: Питання трудової міграції та детінізації трудових відносин розглянуто під час засідання промисловців і підприємців області

14 листопада 2019

У рамках розширеного засідання правління Союзу промисловців і підприємців та Об’єднання організацій роботодавців Хмельницької області обговорено питання трудової міграції та детінізації  трудових відносин на Хмельниччині.

У ході заходу окреслено стан та перспективи попиту і пропозиції робочої сили на локальному ринку праці. Зокрема, кількість тимчасово вільних робочих місць і вакантних посад, заявлених підприємствами протягом січня-жовтня 2019 року, установами, організаціями Хмельницької області, становила 31,1 тис., що на 6,4% більше від кількості вакансій у звітному періоді попереднього року.

Учасників семінару поінформовано про необхідність створення умов для підвищення конкурентоспроможності вітчизняних промислових підприємств, а також вирішення проблем неконтрольованої трудової міграції та «голоду» кваліфікованих робітничих кадрів. Оскільки світовий досвід показує, що підвищення конкурентоспроможності промислових підприємств безпосередньо впливає на подальший розвиток економіки країни, актуальність, розглянутих у ході заходу, питань весь час зростає.

Окремо проаналізовано стан охорони праці на підприємствах, установах, організаціях регіону, дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки, забезпечення здорових і безпечних умов праці.

Участь у засіданні взяли начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області та директор ДП «Подільський ЕТЦ», т.в.о. голови облдержадміністрації, голова обласної ради, депутати обласної ради, керівники промислових підприємств та організацій краю.