gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: Формування свідомості студентства в рамках концепції протидії торгівлі людьми

13 листопада 2019

У Миколаївському національному аграрному університеті відбулась зустріч студентства з посадовими особами Управління Держпраці у Миколаївській області.

Мета заходу: формування у молоді підсвідомого прагнення жити з дотриманням регламентованих суспільних відносин, зокрема в галузі трудового законодавства.

Під час заходу молодим людям надано пояснення яким чином повинні бути встановлені трудові відносини, визначено основні проблеми адаптації недосвідченої особи до професійної діяльності,  окреслено проблеми працевлаштування.

Також, амбіційним у своєму  прагненні жити подорожуючи та не відчуваючи фінансового невдоволення студентам загострили увагу на ризиках попадання у трудове рабство. Інспектори праці Управління розповіли про укладені угоди між  Україною та іншими державами з  питань трудової діяльності та соціального захисту працівників. Так, відповідно до угод українці можуть здійснювати трудову діяльність на території іноземної держави на підставі:

трудового договору (контракту), укладеного між працедавцем і працівником на визначений термін;

договору, укладеного між суб’єктами господарської діяльності обох держав, метою якого є виконання визначеного обсягу робіт або послуг на території держави працевлаштування.

Учасники зустрічі дізнались про перелік документів, який повинно мати агентство з працевлаштування за кордон, та умови, які мають містити трудові договори з вітчизняними та іноземними суб’єктами господарювання.

Наостанок, визначаючи осуд до моральних вчинків роботодавців шахраїв, посадові особи Управління запросили  молодь поширити інформацію отриману під час  зустрічі серед друзів та знайомих, а також у випадках підозри щодо вчинення трудової експлуатації не стояти осторонь, а повідомляти по неї компетентні органи, телефонуючи   на  національну  безкоштовну лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за номером 0 800 505 501 або 527.