gov.ua Державні сайти України
Пошук

Вінниччина: у Крижополі відбулась розширена нарада з підприємцями району

12 листопада 2019

Заступник начальника Управління Держпраці у Вінницькій області Сергій Гаєв та перший заступник голови Крижопільської райдержадміністрації Валентин Пастушенко провели розширену нараду з бухгалтерами підприємств району, фізичними особами-підприємцями району. У її роботі взяли участь також працівники Крижопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, районного сервісного центру.

Тема зустрічі – важливість координації дій контролюючих органів у проведенні спільних заходів за додержанням законодавства про працю, виявлення ознак «тінізації» заробітної плати та недопущення порушень соціальних прав застрахованих осіб.

Сергій Гаєв представив присутнім головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Сергія Дисюка, якого включено до складу районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Присутніх ознайомили із основними засадами Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року №823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю». Розглянули зміни, які відбулись у затверджених цією Постановою нових Порядках здійснення державного контролю та нагляду за додержанням законодавства України про працю.

Особливу увагу учасників наради звернули на необхідність дотримання законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин, своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та поінформували про відповідальність за порушення трудового законодавства.