gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині проводять заходи для підвищення безпеки під час експлуатації нафтобаз

10 грудня 2015

 naftoДля підвищення рівня охорони праці та промислової санітарії та з метою запобігання нещасним випадкам при експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки, зокрема нафтобаз та автозаправних станцій, фахівцями управління Держпраці у Кіровоградській області проведено семінар-нараду з працівниками ТОВ «Катіон».

Під час наради обговорені основні вимоги щодо безпеки експлуатації об’єктів нафтобази – резервуарного парку нафтопродуктів та його території, технологічних трубопроводів, автомобільної естакади, насосної станції перекачки нафтопродуктів, інших будівель та споруд. Звернуто увагу на попередження виробничого травматизму при експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки, дотримання працівниками вимог правил технічної експлуатації резервуарів та інструкцій з їх ремонту, а також вимог безпеки при виконанні газонебезпечних, зварювальних, фарбувальних робіт, робіт на висоті, фарбувальних робіт, дотримання протипожежних заходів, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту.

Фахівцями управління рекомендовано розробити на підприємстві нові інструкції з охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів, ознайомити з ними всіх задіяних працівників та провести позапланові інструктажі, проводити обов`язкове щорічне навчання з питань охорони праці, безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників.

Довідка:

Нагадаємо, що порушення вимог безпеки технологічного процесу, конструктивні недоліки та відсутність належної проектної документації визначені причинами масштабної пожежі, пов`язаної зі спалахуванням нафтопродуктів та супутніми вибухами на нафтобазі ТОВ «Побутрембудматеріали» поблизу смт.Глеваха Васильківського району Київської області, яка почалася 8 червня 2015 року. Всього постраждало 15 чоловік. Спеціальне розслідування проводилося по 10 особам , які працювали по трудових договорах. Із них 3 зі смертельним наслідком. По атестованих пожежниках розслідування проводилось ДСНС.

З метою запобігання нещасним випадкам при експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки, зокрема нафтобаз та автозаправних станцій Управліннями Держпраці в областях проводяться превентивні заходи.