gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: на КП «ЕЛУ АВТОДОРІГ» у пріоритеті збереження життя та здоров’я працівників

07 листопада 2019

На Миколаївщині КП «ЕЛУ АВТОДОРІГ» підтримуватиме курс на покращення стану дорожнього покриття та очистить вулиці міста, дотримуючись пріоритету збереження життя та здоров’я працівників.

У цьому запевнив інженер з охорони праці КП «ЕЛУ АВТОДОРІГ» Олександр Рудаков під час зустрічі з головним держаним  інспектором Управління Держпраці у Миколаївській області Юрієм Лебедєвим.

Під час розмови було розглянуто комплекс організаційно-технічних заходів, зміст вимог положень, інструкцій та інших документів з питань охорони праці, які запроваджено на підприємстві.

Учасники зустрічі обговорили ефективність заходів щодо дотримання безпечних методів роботи, формування культури охорони праці у працівників та застосування засобів колективного та індивідуального захисту. Так, для того, щоб організація господарської діяльності підприємства не жила окремим життям від менеджменту у сфері охорони праці, проведення запланованих робіт узгоджуються з інженером з охорони праці. З метою привернення уваги до вимог охорони праці під час інструктажів працівникам наводяться приклади обставин, які призвели до нещасних випадків, зокрема при виконанні дорожньо-будівельних робіт.

У свою чергу Юрій Лебедєв висловив занепокоєння у зв’язку з великої кількістю ДТП, внаслідок яких працівники підприємства можуть стати випадковими учасниками подій. За словами посадовця  економія на попереджувальних знаках, огорожах, спеціальному одязі оздобленому світловідбивними стрічками, які привертають увагу учасників руху в темряві, є неприпустимою. Працівникам необхідно раз у раз наголошувати про важливість дотримання вимог охорони праці, проводити  перевірку знання вимог безпеки через розв’язання ситуаційних завдань.