gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: ТОВ «АСК Будкапітал» сплатить штраф за 32 неоформлених працівників

07 листопада 2019

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від ТОВ «АСК Будкапітал» до Головного управління Держпраці у Київській області, у якому позивач просить визнати протиправним та скасувати постанову відповідача про накладання штрафу від 09.04.2019 року.

Нагадаймо, що під час інспекційного відвідування ТОВ «АСК Будкапітал» головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління з питань праці Головного управління Держпраці у Київській області було виявлено 32 неоформлених працівника. Відтак, встановлено факт допуску позивачем до роботи громадян без укладення з ними трудових договорів.

По завершенні перевірки головним державним інспектором було складено акт. За результатами розгляду порушень, зазначених в акті посадовою особою Головного управління Держпраці у Київській області, винесено постанову про накладання штрафу на ТОВ «АСК Будкапітал» у розмірі 4 мільйони 6 тисяч 80 гривень.

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, відмовив ТОВ «АСК Будкапітал» у задоволені позивних вимог до Головного управління Держпраці у Київській області.