gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина: з колективом КП «Кременчуцьке тролейбусне управління» опрацьовано безпечне виконання шиномонтажних робіт

07 листопада 2019

Фахівці полтавського Управління опрацювали з трудовим колективом КП «Кременчуцьке тролейбусне управління» безпечне виконання шиномонтажних робіт.

Зокрема, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Ігор Болук наголосив, що згідно з вимогами Правил охорони праці на міському електричному транспорті шиномонтажні роботи в тролейбусному депо повинні проводитися на спеціально відведеній дільниці, яка оснащена устаткуванням, пристроями та інструментом згідно з експлуатаційною документацією. Покроково опрацював з присутніми весь процес монтажу.

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Володимир Беспалов звернув увагу присутніх на те, що відповідно до пункту 106 Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, монтаж, демонтаж і накачування шин належить до робіт підвищеної небезпеки, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці.

Головний державний інспектор сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Вікторія Невмержицька наголосила на необхідності проведення заходів з профілактики виробничого травматизму, а саме: дотримання Правил охорони праці на міському електричному транспорті, вимог технологічних карт, інструкцій з охорони праці та проходження обов’язкового щорічного медичного огляду. Спеціаліст зазначила, що однією із складових ефективної роботи з профілактики виробничого травматизму є належна підготовка, навчання та підвищення кваліфікації працівників з охорони праці. Адже в більшості нещасних випадків на виробництві лежить людський фактор та організаційні причини, серед яких на першому місці знаходиться порушення вимог інструкцій з охорони праці.

Представники підприємства у свою чергу розповіли про основні заходи, які проводяться на КП «Кременчуцьке тролейбусне управління» з дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці щодо не допущення виробничого травматизму на підприємстві під час виконання шиномонтажник робіт.

Прийнявши до відома доведену управлінцями інформацію, слухачі семінару погодились із необхідністю посилити контроль за дотриманням Правил охорони праці на міському електричному транспорті, інструкцій з охорони праці та якістю проведення інструктажів з охорони праці.