gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумщина: фахівці Управління Держпраці проінформували будівельників щодо правил безпеки

04 листопада 2019

Посадовими особами відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці, відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області проведено інформаційно-роз’яснювальний захід щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки працівниками суб’єкта господарювання, які виконують будівельні роботи по вулиці Інтернаціоналістів, 29 у місті Суми.

Зазначимо, що до Управління Держпраці у Сумській області надійшла заява стосовно помічених у рамках проведення журналістського розслідування фактів порушення правил охорони праці працівниками на будівельному майданчику, розміщеному за вказаною адресою.

Із метою упередження ймовірних причин настання нещасних випадків на території будівельного майданчика здійснено виїзд за місцем виконання робіт. Фахівці Управління Держпраці у ході превентивного заходу звернули увагу присутніх представників підприємства на те, що на будівельному майданчику не дотримуються вимоги до організації охорони праці та робочих місць на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках при виконанні робіт. Також у територіальний орган Державної служби України з питань праці попередньо не направлено інформацію про початок будівельних робіт за вказаною адресою. Посадовці Укправління Держпраці зауважили на грубому порушенні працівниками вимог виконання робіт підвищеної небезпеки. А саме, мова йде про роботи на висоті та верхолазні роботи. Так працівниками не застосовуються відповідно до встановлених вимог засоби індивідуального і колективного захисту, на ряду з цим виявлено порушення експлуатації в діючих електроустановках під час виконання в них монтажних, ремонтних і будівельних робіт. Зважаючи на зазначене, учасники зустрічі обговорили шляхи усунення встановлених порушень з охорони праці задля збереження життя та здоров’я працівників.

Наразі суб’єкту господарювання необхідно привести свою діяльність відповідно до вимог чинного законодавства, а працівникам – безумовно дотримуватися правил безпеки, адже не варто ризикувати людським життям.