gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Луганщині виконання робіт з обслуговування трансформатора призвело до загибелі електрослюсаря

10 грудня 2015

voltageКомісією Головного управління Держпраці у Луганській області завершене спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 18 вересня із електрослюсарем з ремонту розподільчих пристроїв IV розряду Лисичанського енергоуправління Луганської філії ДП «Регіональні електричні мережі».

Причинами нещасного випадку комісія визначила самовільне проведення робіт з обслуговування трансформатора РТ-11 без урахування заходів безпеки, а також відсутність відповідного контролю з боку безпосередніх керівників за дотриманням працівниками вимог безпеки під час виконання робіт.

За результатами розслідування комісією рекомендовано вжити заходи для запобігання аналогічним випадкам, а також заходи стосовно посадових осіб підприємства, які допустили порушення вимог законодавства про охорону праці. Зокрема, головного інженера енергоуправління переведено на нижчу посаду, звільнено з посади безпосереднього керівника виробничої дільниці, сімом посадовим особам енергоуправління оголошено догани.

Для подальшого реагування в межах чинного законодавства матеріали спеціального розслідування направлені до органів прокуратури.

Довідка:

Впродовж 11 місяців 2015 року на підприємствах України сталося 34 нещасні випадки внаслідок уражень електричним струмом, пов`язані із виробництвом, в результаті яких постраждали 35 працівників, в тому числі 31 працівник загинув.