gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині ГУ Держпраці взяло участь у засіданні колегiї служби у справах дітей ХОДА

30 жовтня 2019

Пiд головуванням заступника голови Харкiвськоi обласної державної адміністрації Анатолія Бабiчева відбулося засiдання колегiї служби у справах дітей облдержадміністрації. Від ГУ Держпраці у Харківській області у засіданні брала участь заступник начальника Головного управління Олена Петренко.

На засiданнi колегiї присутніми були розглянуті питання щодо розвитку сiмейних форм виховання та забезпечення прав дiтей на сiмейне виховання, забезпечення дітей-сиріт житлом та правовим захистом, а також приділена увага стану злочинності серед неповнолітніх та іншим важливим питання.

Анатолій Бабічев відзначив, що в області ведеться робота щодо збільшення кількості дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей: «Одна з головних умов – житло, де будуть розміщені такі родини. Уже третій рік поспіль (вперше за всю історію України) держава виділяє кошти на придбання житла – як соціального для дітей-сиріт, які навчаються або вже завершили навчання і їм немає де жити, так і на придбання будинків для ДБСТ. Увага приділяється ефективному використанню коштів держсубвенції, щоб житло відповідало всім необхідним умовам».