gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: Управління Держпраці завершує цикл семінарів у напрямі «прищеплення» знань щодо дотримання трудового законодавства

29 жовтня 2019

Важливість проведення атестації робочих місць за умовами праці, умови надання пільг та компенсацій за роботу у важких та шкідливих умовах праці, забезпечення належного нарахування та своєчасної виплати заробітної плати,  відповідальність роботодавців за порушення вимог законодавства про працю. Перелічені теми є основними з ключових, які розглядалися під час циклу семінарів ініційованих Управлінням Держпраці у Миколаївській області. Так, на базі управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій Миколаївщини продовж жовтня 2019 року  відбувся  21 захід.

28 жовтня 2019 року останньою учасників семінару гостинно прийняла Вітовська районна державна адміністрація.

Серед учасників на заході були присутні  представники сільських та селищних рад, фермерських господарств, сільськогосподарських та комунальних підприємств, суб’єктів господарювання зі сфер культури, торгівлі, будівництва тощо.

Спікери семінару, посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області Еліна Борейко та Ірина Панкова, розповіли присутнім про норми чинного законодавства, які регулюють відносини між роботодавцем  і працівниками щодо встановлення, розірвання  трудових відносин,  реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, дотримання мінімальних трудових гарантій в оплаті праці, встановлення режиму праці та відпочинку тощо.

Посадові особи Управління на прикладах роз’яснили основні вимоги до формування матеріалів щодо результатів атестації робочих місць за умовами праці. При цьому наголошувалося на необхідності запровадження заходів, направлених на попередження негативного впливу факторів виробничого середовища, трудового процесу на здоров’я і працездатність працівників у процесі трудової діяльності.

Присутні вели активний діалог щодо налагодження відносин у колективі, запровадження заходів стимулювання до дотримання трудової дисципліни, забезпечення дотримання норм трудового законодавства, притягнення до відповідальності  суб’єктів господарювання – порушників.

Наприкінці заходу охочі мали змогу особисто поспілкуватися з посадовими особами Управління  Держпраці у Миколаївській області та отримати відповіді на свої запитання.

Додатково: до кінця 2019 року Управлінням Держпраці у Миколаївській області заплановано проведення ще низки аналогічних семінарів, зокрема, для закладів освіти та охорони здоров’я. Слідкуйте за світлинами на сайті аби не пропустити анонс заходів.