gov.ua Державні сайти України
Пошук

Працівникам косметичної промисловості Миколаївської області роз`яснили заходи безпечної праці

10 грудня 2015

kosmet2Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області проведено семінар-нараду щодо організації безпечних умов праці для керівників та працівників ТОВ «Амальгама люкс», виробничого підприємства косметичної галузі.

Під час наради обговорені небезпечні фактори, які притаманні виробничим підприємствам косметичної галузі та впливають на працівників під час виконання трудових обов’язків. Зокрема, серед умов робочої обстановки, які повільно й поступово призводять до погіршення здоров’ я працівників – робота з токсичними й канцерогенними речовинами, хімікатами, стресові умови праці тощо.

Відзначалось, що основними заходами для мінімізації або усунення небезпечних впливів на кожному робочому місці є організація належних умов праці, здійснення контролю керівниками підрозділів, використання робітниками засобів індивідуального захисту, проведення інструктажів та навчання з питань охорони праці.

Фахівці управління детально роз’яснили види, оформлення та видачу нарядів-допусків до робіт підвищеної небезпеки, призначення відповідальних осіб, порядок технічного огляду, обстеження технічного стану споруд та обладнання, наголосили на суворому дотриманні Правил безпеки систем газопостачання та відповідальності за їх порушення. Обговорено необхідність проходження періодичного медичного огляду працівників, своєчасного інформування робітника про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, про можливі наслідки їх впливу на здоров’я, а також про права на пільги й компенсації за роботу в шкідливих умовах.

Довідка:

ТОВ « Амальгама Люкс» – підприємство косметичної галузі України, що є виробником продукції марки «Сульсена», засобів гігієни косметичної серії «ТЕТ-А-ТЕТ» тощо.