gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавське Управління Держпраці наполягає на зупинці майже 500 ліфтів, які наразі працюють з порушеннями

28 жовтня 2019

Управління Держпраці у Полтавській області звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до КП «Житлово-експлуатаційна організація №2» Полтавської міської ради. У заяві йдеться про застосування до комунального підприємства заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом зупиненням виконання робіт, пов’язаних з експлуатацією 465 пасажирських ліфтів у місті Полтава до усунення виявлених порушень.

Підставою для звернення до суду стали виявлені у ході планової перевірки та зафіксовані інспекторами відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Серед виявлених  порушень, які стали підставою для звернення представників Управління до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, визнано відсутність дозволу від органів Держпраці на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та не проведене експертне обстеження і позачерговий технічний огляд після закінчення граничного строку експлуатації ліфтів.

Полтавський окружний адміністративний суд прийняв позовну заяву до розгляду і тепер вирішуватиме чи зупиняти майже 500 ліфтів, які наразі працюють з порушеннями, створюючи цим загрозу життю та здоров’ю полтавців.