gov.ua Державні сайти України
Пошук

На шахтах Дніпропетровщини почастішали смертельні випадки внаслідок обвалу породи

09 грудня 2015

Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області створено комісію зі спеціального розслідування нещасного випадку, який стався 06 грудня 2015 року з прохідником (1982 року народження) на вугільній шахті у м. Тернівка Дніпропетровської області.

За оперативною інформацією, під час очищення вугільного бункера від налиплої до стінок гірничої маси прохідник був засипаний гірничою масою, внаслідок чого отримав травми, несумісні з життям. Остаточні обставини та причини випадку з’ясовуються.

Це другий за останні два місяці смертельний випадок на шахтах області, коли потерпілого засипало породою. Схожий випадок стався 14 листопада 2015 року на рудній шахті у м. Кривий Ріг, де під час випуску руди із дучки по штреку скреперування засипало породою електрослюсаря (1984 року народження). Розслідування випадку триває.

З метою запобігання нещасним випадкам фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області направили керівникам видобувних підприємств регіону вимоги посилити контроль посадовими особами підприємств за дотриманням правил охорони праці, що забезпечують збереження життя і здоров`я в процесі виробничої діяльності.