gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганщина: фахівцями ГУ Держпраці проведено низку превентивних заходів з питань Правил безпеки систем газопостачання

18 жовтня 2019

На цьому тижні фахівці відділу державного нагляду в газовому комплексі Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Луганській області провели ряд превентивних заходів, направлених на поліпшення стану охорони праці та промислової безпеки на підприємствах, піднаглядних відділу, а саме: 2 наради та 1 лекцію.

Зазначені заходи, темою яких було «Правила безпеки систем газопостачання», відбулись на наступних підприємствах області: ТОВ «Радуга» (смт Мілове), ТОВ СП «Нібулон» (смт Біловодськ), ТОВ «Парус» (м. Сєвєродонецьк). Фахівцями відділу протягом тижня також надано 5 консультацій працівникам підприємств на двох консультаційних пунктах області та планується проведення: однієї позапланової перевірки стану охорони праці та промислової безпеки у ТОВ «ДЕМ І К» та однієї позапланової перевірки усунення порушень вимог законодавства з охорони праці, виданого за результатами проведення попереднього заходу органом державного нагляду (контролю) у КП «Креміннатеплокомуненерго».

Крім того, співробітники відділу взяли участь у перевірці знань Правил безпеки систем газопостачання (НПАОП 0.00-1.76-15), яка відбулась у Приватному акціонерному товаристві «Лисичанська нафтова інвестиційна компанія» (далі – ПрАТ «ЛИНІК»). Перевірка знань працівників ПрАТ «ЛИНІК» була організована після проведення навчання відповідно до вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12-05) та розробленого на його основі Положення підприємства, яке встановлює порядок навчання та перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та інших працівників у процесі трудової діяльності.

Нагадаємо, що відповідно до вимог НПАОП 0.00-4.12-05 працівники під час прийняття на роботу і в процесі роботи (а також учні, курсанти, слухачі та студенти під час трудового і професійного навчання) проходять на підприємстві за рахунок роботодавця інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки у разі виникнення аварії. Перевірка знань працівників з питань охорони праці проводиться за нормативно-правовими актами з охорони праці, додержання яких входить до їхніх функціональних обов’язків. Навчання та перевірка знань працівників з питань охорони праці та нормативно-правових актів, що діють на підприємстві, є складовою частиною безпеки працівників під час виконання робіт.