gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Сумах обговорили результати діяльності у напрямі легалізації праці

17 жовтня 2019

Про виконання заходів Програми зайнятості Сумської області у 2019 році та проведеної роботи в частині легалізації праці повідомила заступник начальника Управління Держпраці у Сумській області Наталія Антоненко у рамках семінару-наради на тему «Легалізація праці – запорука гідного життя».

Засідання пройшло у приміщенні Сумської облдержадміністрації за участі керівників та представників органів влади, профспілок і роботодавців області.

Протягом січня-вересня 2019 року інспекторами праці Держпраці проведено 142 інспекційних відвідування, в ході яких вивчалося питання оформлення трудових відносин, проінформувала присутніх фахівець. Загальна кількість працівників, що працюють на перевірених підприємствах, становить 10 335 осіб.

Вичерпний перелік підстав для проведення інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання регламентований Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 823.

Так заступник начальника Управління Держпраці зазначила, що у ході проведених заходів державного контролю фахівцями Держпраці виявлено порушення вимог законодавства в частині оформлення трудових відносин у 49 роботодавців Сумщини. Відповідно, кількість працівників, які були допущені до роботи без належного оформлення складає 713 осіб. Управлінням винесено 35 постанов про накладення штрафної санкції за порушення трудового законодавства на загальну суму 44 825 710 гривень.

З метою легалізації праці фахівцями Управління Держпраці у Сумській області також проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота у форматі семінарів, нарад за участі відповідальних посадових осіб підприємств і працівників задля інформування про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю.

Таким чином, протягом звітного періоду роботодавцями укладено трудовий договір із 5 865 працівників.