gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Буковині проведено низку заходів, спрямованих на підвищення рівня охорони праці на виробництві

16 жовтня 2019

Головні державні інспектори Управління Держпраці у Чернівецькій області провели низку превентивних заходів на місцевих підприємствах, в установах, організаціях. Заходи спрямовані на підвищення рівня промислової безпеки, охорони та гігієни праці на виробництві.

Так, за підсумками планової перевірки фахівці Держпраці провели робочу зустріч у медичній установі «Міський клінічний пологовий будинок №2» Чернівців.

Участь у заході від територіального органу Державної служби України з питань праці взяли головний державний інспектор відділу нагляду у сфері АПК та СКС Дмитро Паламарчук, головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Олег Матвєєв, головні державні інспектори відділу нагляду на виробництві, об’єктах підвищеної небезпеки, в машинобудуванні та енергетиці Микола Бербенюк та Сергій Андрієць, головний державний інспектор сектору з питань експертизи умов праці Василь Сагалюк.

Розглянуто низку питань, зокрема, проаналізовано стан організації та дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в медичному закладі за підсумками планової перевірки.

Водночас надано рекомендації, націлені на покращення роботи системи управління охороною праці в установі.

Днями аналогічну робочу зустріч, за результатами позапланової перевірки, проведено у Чернівецькому професійному машинобудівному ліцеї обласного центру Буковини.

Превентивний захід у навчальному закладі провів головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Дмитро Паламарчук.

На зустрічі з фахівцем Держпраці були присутні викладацький склад установи, майстри виробничого навчання, адміністративно-господарчий персонал.

За результатами зібрання адміністрації ліцею рекомендовано, зокрема, дотримуватися нормативно-правових актів щодо питання організації охорони праці, створення безпечних умов освітнього процесу, утримання у належному технічному стані будівель та споруд закладу, експлуатації автотранспортного закладу.

Круглий стіл на тему: «Запобігання виробничим ризикам – основний принцип концепції реформування системи управління охороною праці» проведено у Вижницькій спеціалізованій школі, що у Вижницькому районі.

Організувала захід головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС територіального органу Держпраці Регіна Задоровська.

На зібранні в освітньому закладі мовилося про необхідність дотримання вимог законодавства і нормативно-правових актів з охорони праці, як основу запобігання виробничому травматизму.

Розглядалося також питання щодо створення безпечних та здорових умов праці на основі ризикоорієнтованого підходу.

Інспектор Держпраці у виступі зазначила, що впровадження такого підходу дозволяє виявити усі ризики під час виробничого процесу та унеможливити настання нещасних випадків.

Ризикоорієнтована система управління безпекою праці ґрунтується на відповідальності роботодавця щодо забезпечення безпеки працівників, вжиття необхідних заходів для створення таких умов, та на відповідальності самих працівників за дотримання чинного законодавства з охорони праці, підкреслено на зустрічі.