gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина: на порядку денному робота над зменшенням рівня виробничого травматизму з тяжкими наслідками

15 жовтня 2019

На Полтавщині головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Володимир Беспалов, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Ігор Болук, головний державний інспектор сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Вікторія Невмержицька зустрілись із керівниками структурних підрозділів ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Працівникам допомогли зосередитись на роботі зі зменшення рівня виробничого травматизму з тяжкими наслідками.

До присутніх на семінарі-нараді довели стан виробничого травматизму на підприємствах, в установах та організаціях міста Кременчука, Кременчуцького району та Полтавської області. Після чого докладно проаналізували випадки виробничого травматизму, причини та заходи по їх попередженню. Окремо приділили увагу випадкам, що трапились саме на ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Опрацювали їх обставин та розібрали висновки комісій по розслідуванню.

Увагу присутніх зосередили на тому, що причиною більшості нещасних випадків стають організаційні причини, як то порушення вимог інструкцій з охорони праці та посадових інструкцій. Зауважили управлінці на тому, що для усунення подібних причин не потрібне значне фінансування. Більш ефективним буде вдосконалення обізнаності працівників в питаннях охорони праці, покращення рівня підготовки та проведення інструктажів. Наполягали на тому, що до цих питань в жодному разі не можна підходити формально.

Представники полтавського Управління акцентували увагу керівників структурних підрозділів ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на якісному проведенні трьох ступенів контролю за станом охорони праці: перший повинні проводити керівники дільниць (майстри, старші майстри, керівники дільниць); другій – керівники структурних підрозділів та їх замісники, третій – комісії підприємства.

Завершили плідну зустріч із переконанням у подальшій активній співпраці над основними принципами системи управління охорони праці, якими є здоров’я та життя працюючих.