gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині обговорили актуальні питання запобігання виробничого травматизму

11 жовтня 2019

Фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області взяли участь у семінарі для керівників і працівників служб охорони праці підприємств малого і середнього бізнесу за темою «Профілактика нещасних випадків на виробництві», який проводився Федерацією профспілкових організацій Чернігівської області спільно з управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області у приміщенні Чернігівського навчально-методичного центру профспілок.

Під час заходу обговорювалися нагальні проблеми виробничого травматизму, організації ефективної роботи служб охорони праці, розглядалися дієві напрями забезпечення належного рівня промислової безпеки та недопущення нещасних випадків і аварій на виробництві.

Посадовці Управління Держпраці у Чернігівській області, у свою чергу, поінформували учасників про стан промислової безпеки на підприємствах області з початку поточного року в розрізі галузей виробництва, проаналізували типові порушення вимог охорони праці. Розповіли про результати системної превентивної роботи, яка здійснюється Управлінням з метою посилення роботи щодо запобігання виникнення нещасних випадків і аварій на виробництві.

Так, було зазначено, що упродовж січня – вересня причинами 64 % нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, є організаційні причини. Серед них найпоширенішими є порушення трудової і виробничої дисципліни.

За підсумками зустрічі посадовці закликали представників бізнесу посилити на підприємствах інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань організації безпечного виконання робіт працівниками, підвищити з боку керівництва рівень контролю і вимогливості щодо дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки.

Фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області у черговий раз звернули увагу учасників семінару на те, що безпека праці має стати основним обов’язком для кожного керівника підприємства, який несе відповідальність перед своїми працівниками. Лише відповідальне ставлення як керівного складу, так і кожного працівника, неухильне виконання вимог охорони праці та належна організація виробничих процесів є запорукою безаварійної роботи та недопущення нещасних випадків на виробництві.