gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині проведено семінари з питань дотримання вимог законодавства під час фарбувальних робіт

09 жовтня 2019

Фахівцями відділу нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС Головного управління Держпраці у Харківській області було проведено семінари з питань дотримання вимог законодавства під час фарбувальних робіт з працівниками ДНВП «Об’єднання Комунар», ТОВ «НВО «Технологія підйому» та ТОВ «Виробнича торгівельна компанія».

Під час заходів були розглянуті вимоги до фарбувальних робіт, а саме: виконання пневматичного розпилення лакофарбувальних матеріалів; розташування деталей різного розміру під час фарбування; розташування робочого місця працівника під час виконання таких робіт; використання  установок для підігріву лакофарбувальних матеріалів і повітря. Окремо було звернуто увагу, що виконання роботи з монтажу (демонтажу) та очищення устаткування пневматичного розпилення необхідно проводити лише після припинення подачі стисненого повітря.

На семінарах фахівці Управління Держпраці звернули увагу щодо обов’язкового дотримання вимог безпеки праці при виконанні фарбувальних робіт та  відповіли на важливі запитання працівників цієї галузі.