gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернівецька область: на засіданні робочої групи з питань легалізації зайнятості населення відзвітовано про результати пріоритетних напрямів роботи Держпраці

08 жовтня 2019

Управлінню Держпраці у Чернівецькій області забезпечити належне виконання завдань щодо здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зокрема, щодо питань належного оформлення трудових відносин, а також контролю за виконанням вимог приписів про усунення виявлених порушень та продовжити спільну роботу з органами місцевого самоврядування, територіальними органами Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, Держпродспоживслужби та Головним управлінням Національної поліції у Чернівецькій області щодо проведення  комплексних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення в регіоні.

Такими є рішення обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, засідання якої відбулося днями у Чернівецькій обласній державній адміністрації.

Саме на засіданні обласної робочої групи розглядалося питання легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, рівень оплати  праці та вжиті заходи щодо його підвищення.

Про результати роботи територіального органу Державної служби України з питань праці, спрямованої на забезпечення дотримання трудового законодавства, доповідала заступник начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Галина Кушнір.

Засідання обласної робочої групи відбулося під головуванням виконуючого обов’язки голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Павлюка. Участь у зібранні взяли члени робочої групи, представники  районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад.

У ході засідання заступник начальника Управління Держпраці Галина Кушнір повідомила про роботу, проведену головними державними інспекторами відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, спрямовану  на додержання законодавства про працю роботодавцями регіону.

Так, Галина Кушнір зазначила, що з початку року фахівцями Управління  здійснено 196 інспекційних відвідувань з питань дотримання законодавства про працю та 58 перевірок з інших напрямів, передбачених повноваженнями відомства.

«У 97% інспекційних відвідувань здійснювався контроль за оформленням трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками згідно з чинним законодавством», – підкреслила посадовець.

Поінформовано про те, що інспектори праці проводили  відвідування суб’єктів господарювання з метою інформування керівника та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю: з початку року проведено понад 1550 відвідувань, здійснено понад 2300 інформаційних заходів.

Водночас територіальним органом Держпраці винесено понад 180 постанов щодо накладення  штрафних санкцій на роботодавців Буковини за порушення законодавства про працю.