gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Житомирській області проводяться заходи до Всеукраїнського тижня права

08 грудня 2015

7 грудня фахівцями управління Держпраці у Житомирській області проведений семінар з питань охорони праці та застосування чинного законодавства для робітників державного підприємства «Пропан» в рамках Всеукраїнського тижня права.

Під час семінару були роз`яснені заходи з попередження нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті, а також чинні вимоги безпеки під час наповнення та реалізації зрідженого газу, приділено увагу аналізу нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті.

Йшлося також про дотримання законодавства про працю, зокрема, зміни у законодавстві стосовно працівників, які задіяні в антитерористичній операції. Фахівці управління Держпраці надали докладні роз’яснення щодо процедури прийому на роботу, надання таким працівникам основних щорічних відпусток у зручний для них час, а також щодо одержання додаткової відпустки терміном до двох тижнів на рік, щодо переважного права на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці та на працевлаштування у разі ліквідації підприємства, установи, організації, щодо переваг легальної зайнятості та дотримання роботодавцем вимог законодавства про працю.

Під час семінару також висвітлено питання про надання пільг та компенсацій за роботу в шкідливих умовах праці, проведення атестації робочих місць в газовому господарстві, необхідність проведення медичних оглядів працівників та відповідних оздоровчих заходів у разі потреби.