gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівцями управлінь Держпраці в регіонах продовжуються роз`яснювальні семінари для учасників АТО

08 грудня 2015

За ініціативи управління Держпраці у Закарпатській області проведений семінар для учасників антитерористичної операції та інвалідів, стосовно пільг та соціальних гарантій, передбачених законодавством. Під час заходу було роз`яснено обов’язки роботодавців щодо збереження робочого місця за мобілізованими та нарахування і виплати середнього заробітку, а також інші соціальні пільги та гарантії, передбачені законодавством. Участь у семінарі взяли також представники Ужгородського районного центру зайнятості, Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Про нові стимули для роботодавців у випадку працевлаштування внутрішньо-переміщених осіб та учасників АТО йшлося й під час засідання «круглого столу», проведеного фахівцями ГУ Держпраці у Херсонській області. Під час заходу наголошено на дотриманні вимог законодавства, в тому числі стосовно збереження робочих місць, посад і виплат компенсації середнього заробітку за працівниками, призваними на військову службу під час мобілізації. Участь у заході взяли учасники АТО та роботодавці, представники управління соцзахисту Нововоронцовської райдержадміністрації та центру зайнятості.

Головним управлінням Держпраці у Луганській області спільно з Лисичанським міським центром зайнятості проведено «круглий стіл» для осіб з інвалідністю та учасників антитерористичної операції. Під час засідання розглянули питання реалізації і захисту прав людини, в тому числі на створення належних умов на робочих місцях, дотримання законодавства про працю, охорону праці та гігієну праці. Участь у заході взяли також керівники Лисичанського міського воєнного комісаріату, управління економіки та управління соцзахисту населення Лисичанської міськради, голова громадської організації «Лисичанський союз ветеранів АТО».

Нагадаємо, що допомога у працевлаштуванні учасникам АТО визначена одним із першочергових завдань для територіальних управлінь Держпраці відповідно до рішення проведеної нещодавно Колегії Державної служби України з питань праці.