gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Вінниччині завершується підготовка до нового опалювального сезону

03 жовтня 2019

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Вінницькій області Володимир Боковець взяв участь у засіданні колегії з розгляду питання «Про готовність об’єктів житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років», яке відбулось у приміщенні Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької ОДА.

У засіданні взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Василь Броварник, поінформувавши про ключові зміни на державному рівні. Посадовець також акцентував увагу на вкрай важливому значенні стабільного початку опалювального сезону в області.

Підготовка бюджетних закладів області та об’єктів ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період практично завершена. Щодо стану теплового господарства, то на сьогодні підготовлено 970 котелень, проведено капітальний ремонт (реконструкцію) 19 котелень, замінено та відремонтовано 25 котлів, підготовлено 440,5 км теплових мереж, замінено 6,9 км мереж за технологією попередньо-ізольованих труб.

Також до нового опалювального сезону комплексно підготовлено 860 шкіл, 805 садочків, 108 лікарень, 35 територіальних центрів соціального обслуговування.

У ході колегії також порушили про виведення котелень з підвальних приміщень загальноосвітніх закладів області та про  заготівлю паливної сировини на новий опалювальний період. Так, на відповідну підготовку закладів області з різних джерел освоєно 148,7 млн грн (96,8 млн грн – з державного бюджету; 51,9 млн грн  – з місцевого).

Учасники засідання також заслухали інформацію про порядок введення в експлуатацію та проведення технічного опосвідчення котлів потужністю більше 100кВт. Основна увага була приділена питанню безпеки.