gov.ua Державні сайти України
Пошук

Держпраці України долучиться до заходів Всеукраїнського тижня права

07 грудня 2015

За ініціативи Держпраці в усіх регіонах України відбудуться заходи, спрямовані на роз`яснення прав громадян, в тому числі на створення належних умов на робочих місцях, дотримання законодавства про працю, охорону праці та гігієну праці. Основна мета заходів – підвищення рівня правової культури населення, привернення додаткової уваги суспільства, підприємств та робітників до забезпечення трудових прав громадян, у тому числі на безпечну працю.

Заходи проводитимуться з нагоди Всеукраїнського тижня права, який триває з 7 до 11 грудня 2015 року.

Зокрема, відбудуться семінари з питань професійних ризиків, консультації на підприємствах та лекції у навчальних закладах, «круглі столи» за участі сторін соціального партнерства. Надаватимуться відповіді на запитання громадян під час прямих телефонних ліній, днів відкритих дверей, а також безкоштовна первинна правова допомога населенню з питань реалізації та захисту прав людини в межах компетенції Держпраці.

Варто зазначити, що з метою надання правової допомоги громадянам фахівці Держпраці проводять постійну інформаційну-роз`яснювальну роботу, щоденно надаються відповіді на запитання у режимі «гарячої» телефонної лінії (044) 288-1000, проводиться особистий прийом та робота з письмовими зверненнями. Найактуальніші запитання та відповіді надаються також на офіційному сайті у рубриці «Запитання-Відповіді» та у спеціалізованих засобах масової інформації.

Довідка:

Загальнодержавна акція Тиждень права проводиться в Україні щорічно відповідно до Указу Президента від 8 грудня 2008 року №1149 «Про Всеукраїнський тиждень права» та був започаткований з нагоди 60-ї річниці проголошення 10 грудня 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.

Щороку цей захід відбувається у тиждень, що включає 10 грудня, коли відзначається День прав людини, та супроводжується проведенням заходів з популяризації знань про людські права та про Загальну декларацію прав людини.

Тиждень права узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів і спрямований на утвердження в нашій країні правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до свобод громадян.