gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградщина: фахівці Держпраці проводять роз’яснювальну роботу на «АгроЕкспо-2019»

27 вересня 2019

У Кропивницькому з 25 по 28 вересня проходить VII Міжнародна Агропромислова виставка «АгроЕкспо-2019». Це найбільша в Україні міжнародна спеціалізована виставка з польовою демонстрацією техніки та технологій, що займає 125 000 м2 загальної площі.

Керівництво та фахівці територіального Управління проводять під час виставки активну роз’яснювальну роботу з питань додержання законодавства про працю та з охорони праці. Інспектори праці роз’яснюють свій пріоритетний напрям діяльності – запобігання використанню незадекларованої праці, як проводиться атестація робочих місць за умовами праці, інші питання трудового законодавства.

Головні державні інспектори, що здійснюють нагляд в АПК та СКС, машинобудуванні та енергетиці, будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку інформують про ризики травмування на виробництві, безпеку праці під час польових робіт, нові правила та першочергові заходи з охорони праці.

Фахівці з організації державного та ринкового нагляду провели превентивні заходи щодо недопуску представлення нехарчової продукції без додержання вимог, встановлених відповідними нормативно-правовими актами. Учасників заходу поінформовано про цілі і мету державного ринкового нагляду, особливості проведення перевірок характеристик продукції за місцем ярмарків, виставок, показів та іншої демонстрації продукції. Фахівці Управління роздали інформаційні буклети.