gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Полтаві розпочався дводенний тренінг з технік ефективних комунікацій для інспекторів праці

27 вересня 2019

У рамках Проекту ЄС-МОП “Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» до Управління Держпраці у Полтавській області з’їхались інспектори з усіх регіонів Полтавщини. Протягом двох днів вони будуть опановувати основи комунікації, візьмуть участь у кейсах з тематики, в яких продемонструють здобуті навички, обміняються досвідом вирішення проблемних питань у спілкуванні із працівниками та роботодавцями під час інспекційних відвідувань.

– Як не всі роботодавці розуміють важливість покладених на нас державою обов’язків, так і не всі інспектори володіють у достатній мірі техніками комунікації, необхідними для співпраці із суб’єктами господарювання. Тож такі навчанні нам не тільки цікаві, а й дуже корисні, – зазначила на початку зустрічі заступник начальника Управління у Полтавській області Наталія Велика, яка разом із інспекторами стала учасником тренінгу.

 Тренінг проводить тренер з технік ефективних комунікацій – заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів ГУ Держпраці у Харківській області Світлана Капуста – спеціаліст із багаторічним досвідом інспекційної роботи.

Під час першого дня навчання тренер зосередилась на розборі найтиповіших помилок, котрі допускають інспектори під час інспекційних відвідувань. Для цього присутні розігрували варіанти спілкування з керівниками та працівниками підприємства, на якому проводиться захід державного нагляду (контролю). Учасники  тренінгу аналізувати дії інспектора під час відвідування підприємства, виявляли помилки та обирали шляхи їх вирішення.

Так, у невимушеній атмосфері, обмінюючись досвідом з колегами, спеціалісти протягом двох днів працюватимуть над підвищенням професійного рівня та отримуватимуть знання, що стануть гарним надбанням у повсякденній роботі.