gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Черкаському центрі зайнятості інспектор праці роз’яснила роботодавцям переваги офіційного працевлаштування

26 вересня 2019

У рамках співпраці Держпраці та Служби зайнятості головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Тетяна Томіленко провела семінар для роботодавців, які зареєстровані у Черкаському міському центрі зайнятості.

Підприємці м. Черкаси на семінарі дізналися про основні вимоги чинного законодавства щодо реєстрації трудових відносин, обов’язки роботодавця при прийнятті на роботу працівника, аспекти кадрової політики тощо.

Тетяна Томіленко акцентувала увагу на адміністративній, кримінальній і фінансовій відповідальності за порушення законодавства про працю, поінформувала про вимоги Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, ознайомила присутніх із видами трудових договорів, їх перевагами та недоліками, наголосила на негативних наслідках використання незадекларованої праці для роботодавців і працівників.

«Проведення інспекційних відвідувань (як їх називають роботодавці ‑ «перевірок») ‑ це лише один з аспектів роботи інспекторів праці. Крім того, ми активно проводимо превентивну, інформаційно-роз’яснювальну роботу спільно з територіальними управліннями Державної податкової служби, Пенсійного фонду, центрами зайнятості, об’єднаннями роботодавців, профспілками тощо. Ми роз’яснюємо роботодавцям, що вигідніше офіційно оформити працівника і працювати легально, ніж уникати контролюючих органів і хвилюватися про можливі непомірні фінансові санкції», – пояснила Тетяна Томіленко.

Інспектор праці Управління Держпраці у Черкаській області надала кваліфіковані відповіді на питання роботодавців щодо підстав для проведення інспекційних відвідувань, порядку та термінів подання повідомлення про прийняття на роботу працівника, порядку накладання та розміру штрафних санкцій при порушенні роботодавцем законодавства про працю.