gov.ua Державні сайти України
Пошук

Головне управління Держпраці у Київській області провело масштабну перевірку АТ «ОГС «Київоблгаз»

26 вересня 2019

Комісія, до складу якої ввійшли головні державні інспектори відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки, відділу нагляду за об’єктами котлонагляду та підйомними спорудами, відділу нагляду в АПК та СКС, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці, відділу нагляду на транспорті і зв’язку ГУ Держпраці у Київській області провела планову перевірку АТ «Оператор газорозподільної системи «Київоблгаз».

Посадові особи перевіряли дотримання вимог законодавства з питань охорони праці і промислової безпеки та гігієни праці. Під час перевірки виявлено 1187 порушень. Серед них: відсутня декларація на виконання робіт підвищеної небезпеки (на висоті, в траншеях, котлованах), відсутній дозвіл на експлуатацію машин, обладнання, устаткування підвищеної небезпеки (крани, піднімальні механізми, котли), працівники не пройшли спецнавчання у зв’язку зі зміною ДБН, керівництво не пройшло навчання з питань охорони праці тощо.

По завершенні перевірки представники ГУ Держпраці у Київській області склали акт, в якому пропонують відсторонити від роботи працівників, що не пройшли спецнавчання, вручили припис. До адміністративної  відповідальності притягнуто керівництво та відповідальних осіб АТ «Оператор газорозподільної системи «Київоблгаз» за порушення вимог законодавства з питань охорони праці. На усунення виявлених порушень підприємству надано три місяці для отримання дозволів і місяць на проведення спецнавчання працівників.